среда, 17 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana 79. sednica opštinskog veća opštine Negotin

Održana 79. sednica opštinskog veća opštine Negotin

Na današnjoj sednici Opštinskog veća opštine Negotin, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, donet je Zaključak o sprovođenju javne rasprave o nacrtu Odluke o prvoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Negotin za 2020. godinu.

Odlukom o prvoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Negotin za ovu godinu sredstva iz izvora 01 smanjena su u apsolutnom iznosu od 908.000 dinara i iznose 1.156.396.000 dinara i sredstva iz drugih izvora finansiranja su smanjena i iznose 300.071.000 dinara. Sredstva planirana rebalansom budžeta za 2020. godinu iz svih izvora finansiranja iznose 1.456.467.000 dinara. Imajući u vidu da su se promenili uslovi u kojima se izvršava Odluka o budžetu za ovu godinu potrebno je doneti reblanas budžeta u cilju uravnoteženja prihoda i rashoda, rashoda i izdataka budžeta do kraja godine. Istovremeno je bilo potrebno u budžetu iskazati iznos prenetih sredstava iz prethodnog perioda, tj neutrošenih sredstava.

Cilj izrade rebalansa budžeta odnosno izmenjene Odluke o budžetu za 2020. godinu je i preraspodela između datih pozicija i određenih aproprijacijama na pozicijama gde je to bilo neophodno odobravanje dodatnih sredstava i smanjenje određenih pozicija. Na pojedinim pozicijama kod svih korisnika bilo je potrebno predvideti sredstva u cilju sprečavanja pojave širenja i suzbijanja Кovida -19. Pojedine pozicije korisnika budžeta su smanjene zbog neodržavanja odnosno otkazivanja manifestacija u okviru njihovih programa. Кod svih škola i negotinske predškolske ustanove zbog uštede u pojedinim troškovima iz razloga što u određenom periodu nisu radile određene pozicije su smanjene.

Javna rasprava će biti održana 28. avgusta u Velikoj sali SO Negotin s početkom od 10 časova.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts