уторак, 23 априла, 2024

20 godina sa vama
Na teritoriji grada Bora zabeleženo 13 novih slučajeva virusa covid-19

Na teritoriji grada Bora zabeleženo 13 novih slučajeva virusa covid-19

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora, od poslednjih informacija oporavilo se deset osoba, a zabeleženo je 13 novih slučajeva virusa, što znači da su u Boru na današnji dan ukupno 43 osobe pozitivne na virus korona.

Novozaraženi pacijenti su uglavnom sa lakšom kliničkom slikom, srednje životne dobi. Prema rečima dr Gorana Joksimovića, direktora Opšte bolnice u Boru, žarište ne postoji i radi se o kontaktima osoba kod kojih je prethodno ustanovljeno prisustvo virusa.

“Imamo razloga da budemo umereno spokojni kada je u pitanju epidemiološka situacija u gradu, ali sa akcentom na pridržavanje mera. Poznato je da postoje oscilacije i da ovi rezultati već sutra mogu biti drugačiji.“, rekao je dr Joksimović na današnjoj konferenciji za medije.

On dodaje da građani treba da nastave da nose maske i pridržavaju se distance i da od poštovanja preporuka i broja obolelih zavisi i ublažavanje mera u gradu.

Na grudnom odeljenju gradske bolnice trenutno se nalazi 14 pacijenata, od kojih je četvoro pozitivno na virus, a za troje se čekaju rezultati briseva.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts