уторак, 30 априла, 2024

20 godina sa vama
Broj posetilaca Bogovinskoj pećini primetno veći nego prošle godine u ovo vreme

Broj posetilaca Bogovinskoj pećini primetno veći nego prošle godine u ovo vreme

Broj domaćih turista koji ovoga leta obilaze razne krajeve Srbije znatno je veći nego ranije. Neki se namerno odlučuju za razna izletišta, banje, planine i razne lokalite kojima obiluje naša zemlja, dok su drugi zbog nemogućnosti da putuju van zemlje ove godine dali šansu domaćim destinacijama. U prilog tome govori i podatak da je od početka godine broj posetilaca Bogovinskoj pećini primetno veći nego prošle godine u ovo vreme.

Potrebno je tek nešto više od 6 kilometara  skretanja sa magistralnog puta, koji povezuje Paraćin i Zaječar, da bi se videla jedinstvena  Bogovinska pećina u Srbiji, koja je do skoro smatrana i najdužom u našoj zemlji. Prema rečima direktorke TO Boljevac sa radovima na uređenju ovog bisera prirode počelo se još 2008. godine, međutim i dalje je potrebno ulagati u ovaj lokalitet, kako bi on bio još interesantniji turistima.

Bogovinska pećina je jedna od najdužih pećina u Srbiji. Nalazi se na obodu Jučnog Kučaja, 12km od Boljevca. Dužina istraženih kanala je preko 6 km. Deo pećine uređen je za turiste u dužini od 550 m i omogućava pristup do najlepših dvorana pećine: koncertne, rudarske, dvorane kiklopa i hajdučke. Izdvaja se po svojoj lepoti i bogatstvu pećinskog nakita.

Prema  podacima TO Boljevac od početka godine broj posetilaca Bogovinskoj pećini primetno veći nego prošle godine u ovo vreme, a i više je turista na teritoriji cele opštine koji su se ove godine odlučili za odmor u Srbiji.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts