петак, 3 маја, 2024

20 godina sa vama
UDRUŽENJU „DUGA“ U OКVIRU PROJEКTA „BUDIMO JAČI“ DONIRANA INVALIDSКA КOLICA

UDRUŽENJU „DUGA“ U OКVIRU PROJEКTA „BUDIMO JAČI“ DONIRANA INVALIDSКA КOLICA

Udruženju osoba sa invaliditetom „Duga“ u Negotinu, danas su na korišćenje predata troje invalidskih kolica nabavljenih u okviru projekta „Budimo jači“. Ovaj projekat se realizuje u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – SWISSPRO“, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Кancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SКGO).

Projektom su obezbeđeni: fizioterapeutska i logopedska oprema (fizioterapeutski sto i stolica, sobni bicikli, pomagala, pod za vežbanje, lopte, invalidska kolica), fizioterapetske i logopedske tretmane i izlet za decu sa smetnjama u razvoju iz Udruženja „Duga“. Vrednost projekta iznosi 13.690 USD. Vrednost donacije je 12.040 USD a učešće opštine Negotin je 1.650 USD.
Projekat „Budimo jači“ doprineće očuvanju i unapređenju motoričkih sposobnosti osoba sa smetnjama u razvoju kao što će i rad sa digitalnim logopedskim setom doprineti kvalitetnijem i uspešnijem radu sa korisnicima udruženja. Projektom je obuhvaćeno 30 korisnika, različitog uzrasta dece i mladih.

U okviru javnog poziva pod sloganom “Nove ideje po meri zajednice” program Swiss PRO podržao je osam partnerskih projekata lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva sa preko 100.000 evra. Realizacija ovih projekata je u toku i pružiće podršku za najmanje 650 ljudi iz ranjivih grupa u Vlasotincu, Ivanjici, Smederevu, Raški, Ćupriji, Novom Pazaru, Negotinu i Zaječaru.

Izvor: negotin.rs

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts