четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Strateški razvoj privrede i poljoprivrede opštine Kladovo tokom Korona krize

Strateški razvoj privrede i poljoprivrede opštine Kladovo tokom Korona krize

U borbi protiv korona virusa svaki grad i opština nastupili su odgovorno i u skladu sa odlukama Vlade, međutim i u takvim okolnostima život ne može da stane. Uz sve mere opreza i prevencije radilo se skoro bez prestanka na rekontrukciji i sanaciji, pre svega putne infrastrukture, a taj podatak potvrđuje i obim radova koji su finalizirani na na rehabilitaciji dela državnog puta prvog B reda broj 35 , na deonici od Kladova do Brze Palanke.

Koronavirus je paralisao svet, epidemija koja je krajem prošle godine izbila u Kini ne posustaje ni posle gotovo osam – devet meseci. Srbija je kao i veliki broj zemalja na planeti u prvom naletu epidemije bila primorana da preduzme niz mera u sprečavanju širenja zaraze, u borbi protiv te pošasti svaki grad i opština nastupili su odgovorno i u skladu sa odlukama Vlade, kako ističe u izjavi za našu televiziju Nevenka Boldorac šef kabineta predsednika opštine Kladovo epidemiološka situacija na teritoriji te opštine je pod kontrolom, a opštinski štab za vanredne situacije pomno prati sve parametre.

Bez obzira na „Korona krizu“ uz sve mere opreza i prevencije kontinuirano se radi na rehabilitaciji dela državnog puta prvog B reda broj 35 , na deonici od Kladova do Brze Palanke, odnosno od buduće kružne raskrsnice ulica Kralja Aleksandra i Ribarske, do skretanja za selo Miroč. Reč je o deonici dugoj 23,5 kilometara, širina kolovoza biće 7,1 metar. Prema najavama nadležnih u JKP „Putevi Srbije“ završetak posla na toj deonici puta očekuje se početkom septemba.

Uporedo sa radovima na pomenutoj deonici državnog puta čiji je investitor JP „Putevi Srbije“ , radi se i sanacija kolovoza na putnom pravcu Kladovo – Milutinovac preko deve sela u opštini Kladovo u regiji „Donjeg Kluča“ koji je jako važan za stanovnike tih naselja, obzirom da ih povezuje sa gradom. Boldorac ovom prilikom  naglašava da je to još jedna velika donacija od istog ivenstitora strateškom razvoju privrede i poljoprivrede opštine Kladovo.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts