среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Skupština u Negotinu usvojila odluku o završnom računu budžeta opštine Negotin za 2019. godinu

Skupština u Negotinu usvojila odluku o završnom računu budžeta opštine Negotin za 2019. godinu

U Negotinu je održana 26. sednica SO Negotin , zbog pogoršanja epidemiološke situacije zasedanje je uz propisane mere bezbednosti i preporuke o zaštiti održano u sali Doma kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu. Na dnevnom redu ovog zasedanja bilo je 7 tačaka, a među najvažima su odluka o završnom računu budžeta opštine Negotin za 2019. godinu, kao i odluka o mesnim zajednicama.

Odbornici Skupštine opštine Negotina na 26. redovnoj sednici razmatrali su i usvojili odluku o završnom računu budžeta opštine Negotin za 2019. godinu.Ukupni prihodi i primanja budžeta opštine Negotin u 2019. godini ostvareni su u iznosu od 1.087.932.000 dinara, ukupni rashodi i izdaci 1.041.491.000, ukupno utrošeni višak prihoda iz ranijih godina 20.826.000 dinara i višak prihoda budžeta 67.267.000 dinara. Na dnevnom redu današnje sednice lokalnog parlamenta bila je i Odluka o mesnim zajednicama na teritoriji opštine Negotin kojom se uređuju mnoga pitanja u vezi zadovoljenja potreba i interesa lokalnog stanovništva, kako u selima tako i u naseljenom mestu Negotin.

Ovom odlukom su takođe regulisani način i postupak obrazovanja i ukidanja mesnih zajednica, izbor saveta mesnih zajednica, poslovi koje vrše, kao i mnoga druga pitanja od značaja za rad i funkcionisanje mesnih zajednica na teritoriji opštine Negotin.

Odbornici su na ovoj sednici dali saglasnost na konačni nacrt ugovora o javno-privatnom partnerstvu bez elemenata koncesije za vršenje usluga rekonstrukcije, racionalizacije i održavanja sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije na teritoriji opštine Negotin. Ovom prilikom je usvojena i odluka o donošenju plana detaljne regulacije za prostor kod železničke stanice u Negotinu. Skupština je  usvojila i rešenje o raspisivanju prvog javnog nadmetanja za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Negotin.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts