уторак, 26 јануара, 2021

20 godina sa vama
Održana sednica Štaba za vanredne situacije u Negotinu

Održana sednica Štaba za vanredne situacije u Negotinu

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin, na 3. redovnoj sednici održanoj 07.07.2020.godine doneo je Zaključak o predloženim merama za sprovođenje preventivnih mera na sprečavanju pojave i širenja КORONA virusa (Covid 19)
na teritoriji opštine Negotin

Ovim Zaključkom Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin, usvojio je sledeće mere koje je neophodno preduzeti na sprečavanju pojave i širenja korona virusa na teritoriji opštine Negotin:

  1. Pridržavanje i sprovođenje svih mera Vlade Republike Srbije i kriznog Štaba na sprečavanju pojave i širenja Кorona virusa.
  2. U cilju poboljšanja higijenskih-epidemioloških uslova na javnim površinama u gradu, JКP Badnjevu se nalaže da u narednom periodu 2 puta nedeljno vrši dezinfekcija javnih površina u gradu (gradski parkovi, sportska i dečija igrališta, pešačke zone i trga u centru grada, gradske pijace, površina ispred državnih i kulturnih institucija, banaka, pošte, saobraćajnica u gradu).
  3. Na osnovu zahteva i preporuka Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, JКP Badnjevu se nalaže da u narednom periodu jednom nedeljno (petak) izvrši dezinfekciju javnih površina oko objekta za smeštaj starih lica u domovima i gerontološkim centrima na teritoriji opštine Negotin.
  4. U ugostiteljskim objektima, prodavnicama i zanatskim radnjama, frizerskim salonima i salonima lepote, teretanama i fitnes klubovima, kladionicama, objektima banaka, pošte, državnim i kulturno sportskim institucijama objektima benzinskih pumpi i sl. , obavezno je postavljanje dezo barijera na ulasku u objekat, nošenje zaštitnih maski kako potrošača tako i prodavaca i ostalih korisnika usluga u zatvorenom prostoru, postavljanje dezinfekcionih sredstava-sprejeva (alkohola ili asepsola), uz preduzimanje poštovanja socijalne-fizičke distance (2m).
  5. U javnom prevozu, taksi prevozu obavezno je nošenje maski, kao i u svim zatvorenim prostorijama (autobuskim stanicama), uz preduzimanje poštovanja socijalne-fizičke distance, svakodnevnu dezinfekciju objekata i sredstava za prevoz putnika (autobusa, automobila, minibusova, kombija…).
  6. Zdravstveni centar Negotin, da nastavi sa radom na testiranju Covid sumnjivih pacijenata sa izraženom kliničkom slikom, njihovom hospitalizacijom i slanje u druge referentne ustanove, kao i pružanja redovnih medicinskih usluga ljudi sa teritorije opštine Negotin.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts