петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana 77. sednica opštinskog veća opštine Negotin

Održana 77. sednica opštinskog veća opštine Negotin

Na današnjoj sednici Opštinskog veća, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, razmatran je predlog Odluke o davanju saglasnosti na konačni nacrt Ugovora o javno-privatnom partnerstvu bez elemenata koncesije za vršenje usluga rekonstrukcije, racionalizacije i održavanja sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije na teritoriji opštine Negotin koja uključuje primenu mera poboljšanja energetske efikasnosti i uštede u operativnim troškovima javnog osvetljenja za sistem javnog osvetljenja Opštine Negotin. Ciljevi projekta su ušteda energije, odgovarajuće uštede u emisiji SO2 i uštede u operativnim rashodima javnog osvetljenja kao javnog objekta. Po otvaranju ponuda, rangiranju i donošenju odluke o dodeli ugovora o javnom privatnom partnerstvu, Stručni tim je sačinio konačni nacrt javnog ugovora koji bi se zaključio sa grupom ponuđača „Resalta društvo za energetske usluge“ doo Beograd i „Emporio team“ doo Beograd kao najpovoljnijim ponuđačem.

Utvrćen je predlog Odluke o izmeni odluke o pribavljanju, raspolaganju i razmeni građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Negotin. Predložena izmena omogućiće kvalitetnije raspolaganje građevinskim zemljištem u opštinskoj svojini prilagođavajući raspolaganje potrebama investitora kako objekata privrednih subjekta tako i stambenih objekata, kao i ostvarivanje javnog interesa u uređenju prostora javnim objektima i objektima koji se koriste u društveno korisne svrhe.

Članovi Opštinskog veća utvrdili su predlog Rešenja o raspisivanju prvog javnog nadmetanja za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Negotin u К.O. Negotin, k.p. br. 1/6, površine 8584 m2. Na dnevnom redu današnje sednice našao se i predlog Odluke o mesnim zajednicama na teritoriji opštine Negotin kojom se uređuju mnoga pitanja u vezi zadovoljenja potreba i interesa lokalnog stanovništva, kako u selima tako i u naseljenom mestu Negotin, način i postupak obrazovanja i ukidanja mesnih zajednica, izbor saveta mesnih zajednica, poslove koje vrše, kao i mnoga druga pitanja od značaja za rad i funkcionisanje mesnih zajednica na teritoriji opštine Negotin.

Razmatran je i predlog Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije za prostor kod Železničke stanice u Negotinu čime se stvaraju uslovi za ozakonjenje objekta i rešavanje imovinsko-pravnih odnosa na tom prostoru.

Izvor: negotin.rs

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts