петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Novih šest slučajeva virusa u Boru

Novih šest slučajeva virusa u Boru

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora, od poslednjih informacija, zabeleženo je šest novih slučajeva virusa korona, što znači da na današnji dan u Boru imamo ukupno 19 osoba pozitivnih na virus.

Od 55 pristiglih rezultata, šest je pozitivno na virus korona. Jedan pacijent je upućen na dalje lečenje na Infektivnu kliniku u Nišu, dok je kod ostalih pacijenata ustanovljena blaga klinička slika i oni se nalaze u kućnoj izolaciji.

Za oko 50 briseva čekaju se rezultati testiranja.

Da podsetimo, od danas su na snazi nove mere u borbi protiv širenja virusa korona, pa je tako sada u celoj Srbiji obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, dok je na otvorenom prostoru nošenje maski obavezno onda kada nije moguće obezbediti fizičku distancu od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta.

Od jutros je zabranjeno okupljanje više od 10 ljudi na otvorenom i zatvorenom prostoru na teritoriji cele Srbije, bez obzira da li je u određenoj opštini ili gradu proglašena vanredna situacija. Takođe, za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.

Izvor: bor.rs

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts