четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Kultura u službi građana, bez obzira na korona krizu

Kultura u službi građana, bez obzira na korona krizu

Kultura će u budućnosti morati puno toga da promeni u načinu funkcionisanja, to je evidentno, međutim kako će kulturni programi biti realizovani do kraja 2020. godine i na koji način će biti prezentovani publici zavisiće kako od aktuelnih mera i trenutne epidemiološke situacije, tako i od kreativnosti i sposobnosti kulturnih poslenika. Biblioteka centar za kulturu Kladovo zbog poštovanja preventivnih mera u proteklom periodu obustavila je svečana otvaranja izložbi, kao i organizaciju programa koji zahtevaju  masovnija okupljanja ali omogućila dostupnost brojnih kulturnih sadržaja zainteresovanoj publici.

Biblioteka centar za kulturu Kladovo godinu je započela po planu, izložbama, koncertima i pozorišnim predstavama, međutim sve se promenilo u martu mesecu,  naizgled uspešna godina za ovu ustanovu kulture postaje neizvesna i prilično konfuzna. Kako ističe Žaklina Nikolić direktorka Biblioteke centra za kulturu Kladovo trenutno stanje zahteva i prilagođavanje aktuelnoj situaciji, što će biti slučaj i ubuduće.

Dugogodišnja saradnja Austrijskog kulturnog foruma Ambasade Austrije u Srbiji i Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo nastavlja se ovih dana organizacijom dokumentarne izložbe „Kaliope Austrija – žene u društvu kulturi i nauci” koja se bavi značajnim Austrijankama u proteklih 200 godina.

„Kultura je ljudima neophodna i ona ima važno mestu u našim životima“, ističe direktorka Nikolić, ona naglašava da nekih značajnih događaja trenutno nema, niti će ih biti dok god je situacija takva kakva jeste, međutim kako ističe ovo je prilika da se završe radovi na sanaciji objekata ove ustanove kulture.

Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo značajno je povećala prostor za smeštaj knjiga nakon montaže 12 novih polica (sa korisnih 96 metara) gde će se smestiti novi i stari naslovi knjižnog fonda. Biblioteka polako menja svoj izgled i omogućava svojim korisnici lakše snalaženje željenih knjiga ili upoznavanje sa novim knjižnim fondom.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts