четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
„Edukativne filmske radionice“ biće održane ovog leta u Negotinu

„Edukativne filmske radionice“ biće održane ovog leta u Negotinu

Ministarstvo kulture i informisanja je u 2020. godini za savremeno stvaralaštvo u sedam oblasti podržalo i projekti udruženja i ustanova iz Negotina, Zaječara i Knjaževca. Negotinskom Kreativnom udruženju “Nego” resorno ministarstvo jeodobrilo 200.000 dinara za projekat edukativnih filmskih radionica na konkursu savremenog stvaralaštva iz oblasti filmske umetnosti i ostalog audio-vizuelnog stvaralaštva.

Edukativne filmske radionice namenjene su mladima koji bi proširivali svoje znanje o filmu kroz kreativne filmske radionice, kreiranje digitalnih kratkih filmova i diskusiju o njima.Cilj projekta „Edukativne filmske radionice“ jeste promocija filma putem digitalnih tehnologija, promocija filmskih radionica i popularizacija filma kao kulturno-obrazovne forme.

 „U Negotinu je sve manje mladih ljudi i zato ovim projektom želimo da motivišemo mlade da se bore za sebe i svoju budućnost kroz kulturu, a ne samo da pasivno posmatraju okruženje ili odlaze u veće centre. Kroz ovaj projekat oni će ukazati da treba odgovorno pogledati u budućnost i preduzeti nešto da bi se ovaj trend zaustavio ili bar smanjio, a mladi se motivisali da svoju budućnost posle studija grade u svom rodnom kraju i aktivno učestvuju u kreiranju društvene zajednice, a takođe se očekuje da nadležne institucije i pojedinci više pažnje posvete uključivanju mladih u društveno-odgovorne aktivnosti“, ističe Vesna Stanković predsednica Kreativnog udruženja “Nego”.

 Snimljeni filmovi biće prezentovani putem interneta i lokalnih medija, takođe će  biti prikazani na završnoj prezentaciji projekta. Opširnije informacije o samom prjektu mogu se naći i na fb stranici Kreativnog udruženja “Nego” a prvih petnaestoro koji se budu javili biće uključeni u radionice.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts