субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
„Drveni zoo vrt“ u Sikolu prava atrakcija

„Drveni zoo vrt“ u Sikolu prava atrakcija

Leto 2020. godine posvećeno je domaćem turizmu,a u turističkim ponudama brojnih organizacija našle su se sve značajnije destinacije u našoj zemlji. Međutim malo je onih lokalnih turističkih organizacija koje turistima mogu da ponude neponovljivo iskustvo i doživljaj, koji ne košta, gotovo ništa, a može da ostavi neverovatan utisak na posetioca. Uglavnom su takvi sadržaji iz nekog razloga manje prisutni u javnosti i do njih se dolazi po preporuci lokalnog stanovništva. Jedna takva, moglo bi se reći atrakcija je i „Drveni zoo vrt“ u Sikolu, eksponati su izrađeni od drveta. Njihova izrada za vlasnika ovog vrta predstavlja hobi i razbibrigu, a posetiocima pruža neponovljivo iskustvo i zabavu.

U negotinskom selu Sikole, na putu prema Stevanskim livadama u zaseoku Vlaški potok, nalazi se svojevrsni zoološki vrt čiji su stanari izuzetno pitomi, a posetioci ih mogu dirati, poigrati se sa njima, a neke od njih čak i mogu jahati. Prirodna staništa blizu sedamdeset životinjskih vrsta, koliko ih ima na ovom prostoru nalaze sa na skoro svim kontinentima, međutim ono što je zajedničko za sve njih jeste da su to životinje izrađene od drveta, u prirodnoj veličini. Ako se pitate kakav je to zoološki vrt, tačan odgovor bi bio „Drveni zoovrt“ u Sikolu.

Pored svih prirodnih lepota, spomenika prirode i arheoloških lokaliteta, jedan segment turističke ponude opštine Negotin, kada je seoski turizam u pitanju mogao bi biti i ovaj zanimljivi Zoovrt. Trenutno u njemu ima oko sedamdesetak eksponata, a verovatnno će u narednom periodu biti obogaćen za još nekog stanara. Ukoliko Miloš Jovanović pronađe odgovarajuće drvo, obzirom da volju i inspiraciju već ima, moglo bi se desiti da nas sledeći put na ovom mestu sačeka nosorog u prirodnoj veličini.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts