четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Dobra knjiga je pravi lek protiv dosade u danima odmora

Dobra knjiga je pravi lek protiv dosade u danima odmora

Dobra knjiga je pravi lek protiv dosade u danima odmora ali i sigurna destinacija na putu koji vodi van realnog sveta. Trenutno su u knjižarama najtraženiji bestseleri ali se među polarnim autorima našlo i nekoliko nagrađenih pulicerovom nagradom.

Novi milenijum doneo je čovečanstvu mnogo novina, ovo je vreme digitalizacije i modernih tehnologija, svi koji ne mogu da idu u korak sa ovim modernim vremenom, rizikuju da budu zamenjeni. Međutim nije sve tako crno, stara tradicionalna dobra knjiga već godinama bije bitku na tom frontu i kako se čini njenu poziciju ne može još uvek niko da ugrozi. “ Osećaj koji imamo kada okrećemo stranice i miris štampanog papira ne mogu da zamene nikakve virtuelne zabave, niti bilo koji vid moderne tehnologije“, ističe u razgovoru za našu televiziju Irena Jović stanojević iz knjižare „Kaligraf“.

Da je knjiga čoveku najbolji drug dokazano je mnogo puta dosad, kako u situacijama kada sa knjigom drugujemo u toku odmora, isto tako i onda kada nam je ona beg od stvarnosti, kao što je slučaj u ovo doba korone. Da li zbog toga ili su u pitanju drugi razlozi činjenica je da je trenutno Lusinda Rajli napopularnija autorka kod nas, njena poslednja knjiga najtraženija i u Zaječaru.

Među najtraženijim autorima svetskih bestselera, izdvajaju se i neki domaći autori koji bi mogli da zaintrigiraju čitaoce.

„Da li će ova dva naslova biti u užem izboru čitalaca ovog leta, pitanje je ukusa i afiniteta ali ukoliko želite da vas neko delo uzme pod svoje i pomeri vam neki fokus posmatranja svakako je preporuka da se opredelite za ova izdanja“, kaže Irena Jović Stanojević i dodaje da svako ko želi da na policama ima odabrane knjge, pomenute naslove svakako treba sda uvrste u fond svojih privatnih biblioteka.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts