уторак, 23 априла, 2024

20 godina sa vama
U Knjaževcu je otvorena fabrika nemačke kompanije Hatiba

U Knjaževcu je otvorena fabrika nemačke kompanije Hatiba

U Knjaževcu je  otvorena fabrika nemačke kompanije Hatiba. Ova kompanija sarađuje na svetskom tržištu sa gigantima kao što su BMW, Adidas, Ikea, a u pogonu u Knjaževcu radiće se poslovi na oplemenjivanju i doradi metala.

Pogon  fabrike Hatiba, koja se nalazi u hali nekadašnjeg Inposa, otvorili su predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić i rukovodstvo kompanije Hatiba doo. “ Srbija je jedna od najbrže rastućih ekonomija u Evropi, ona trajno jača svoju mrežu sporazuma o slobodnoj trgovini, funkcionalni je most ka EU, Rusiji, Turskoj i drugima, i tako se pozicionira kao ekonomski otvorena i veoma atraktivna zemla“, istakao je Jorg Markus fik direktor HATIBA DOO.

Stopa nezaposlenosti u Knjaževcu se značajno smanjuje, a u prilog tome govori i podatak da je pre četiri godine bilo 4300 nezaposlenih, a danas je taj broj znatno manji i on iznosi 2700. “ Otvaranje ove fabrike je od velikog značaja za kompletnu lokalnu zajednicu“, rekao je predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić dodajući da je privredna aktivnost živa na teritoriji opštine Knjaževac.

Ovom prilikom je istaknuto da Knjaževac nudi izvanredne uslove, to se odnosi na infrastrukturu sa dobrom razvijenom putnom mrežom, brzim pristupom evropskom koridoru10, kao i letovima ka i iz Nemačke iz Niša i Beograda. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts