четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Skupština grada Zaječara donela Odluku o merama podrške ugostiteljima

Skupština grada Zaječara donela Odluku o merama podrške ugostiteljima

U Zaječaru je zasedala gradska Skupština na 37. sednici, Ovo je prva sednica lokalnog parlamenta nakon ukidanja vanrednog stanja, koja je u skladu sa epidemiološkom situacijom održana u Domu kulture u Kotlujevcu. Dnevni red  je na samom početku zasedanja dopunjen, a neke tačke su i povučene te se pred obornicima nošlo 16 predloga Rešenja i Odluka koje su usvojili većinom glasova.

37. sednica Skupštine grada Zaječara je prva sednica lokalnog parlamenta nakon ukidanja vanrednog stanja, održana je uz poštovanje svih propisanih mera zaštite i poštovanja socijalne distance. Odbornici su nakon usvajanja izmenjenog dnevnog reda i zapisnika sa prethodne sednice razmatrali predlog odluke o načinu plaćanja naknade za korišćenje javnih površina na teritoriji grada Zaječara za maj i jun 2020. godine. imajući u vidu da ugostiteljski objekti nakon uvođenja vanrednog stanja nisu radili i obzirom na mere kojih se moraju pridržavati nakon ukidanja vanrednog stanja u smislu ograničenja broja prisutnih gostiju, Skupštini je predloženo da usvoji meru podrške ugostiteljima u cilju oporavka privrednika, da se obveznici naknade za korišćenje javnih površina u cilju postavljanja letnje bašte oslobode  plaćanja naknade za maj u punom iznosu, a za jun 50% od ukupnog iznosa. O predlogu ove Odluke raspravljao je dr Nenad Ristović šef odborniće grupe pobeda za naš grada, koji je između ostalog rekao da je  trebalo prvo uraditi analizu stanja celokupne privrede u gradu, pa tek onda doneti odluku o merama pomoći.

Odbornici su većinom glasova doneli Odluku o merama podrške ugostiteljima, a usvojen je i program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu. Odbornik ujedinjene seljačke stranke Vladimir Stošić istakao je ovom prilikom da je neophodno naći rešenje za celokupno poljoprivredno zemljište, koje u krajnjoj meri i ne mora biti dato u zakup, već može da se ponudi zainteresovanima besplatno kako bi se privelo nameni.

Skupština je usvojila Rešenje o davanju saglasnosti na prvu izmenu programa poslovanja JKP „Timok održavanje za ovu godinu, kao i Rеšеnja o izmеni Rеšеnja o prеnosu prava korišćеnja na sеoskim vodovodima. Sa dnevnog reda je povučen Prеdlog Rеšеnja o davanju saglasnosti Javnom komunalnom prеduzеću „Vodovod“ Zajеčar na Elaborat o cеni za tеhničku vodu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts