субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Opština Negotin je obezbedila sportsku opremu za fudbalske klubove koji igraju u opštinskoj ligi

Opština Negotin je obezbedila sportsku opremu za fudbalske klubove koji igraju u opštinskoj ligi

Opština Negotin je i ove godine kao i ranije obezbedila sportsku opremu za fudbalske klubove koji igraju u opštinskoj ligi. Oprema se sastoji od sportske obuće i lopti, čija je vrednost oko 300.000 dinara.

Od 39 mesnih zajednica, koliko ih ima u opštini Negotin u opštinskoj ligi se takmiči svega šest klubova. „Naša želja je da se naše mesne zajednice ravnomerno razvijaju, a to podrazumeva i značajna ulaganja u razvoj sporta“, istakao je predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković. On je naglasio da gde ima sporta ima i mladih ljudi, a omladina je kako kaže i naša budućnost.

Pobednik opštinske lige je FK „Karbulovo“, međutim prolećni deo fudbalske sezone prekinut je zbog epidemije korona virusa, i pitanje je da li  će ovaj fudbalki klub smoći snage da zaigra u okružnoj ligi. Zamenik predsednika opštine Negotin Bogdan Gugić kaže da opština izdvaja značajna sredstva za razvoj sporta, te da će podržati sve koji teže višem rangu takmičenja.

Osim ograničenih finansijskih sredstava, seoski sportski klubovi suočavaju se sa problemom nedostatka omladine koja bi se uključila u rad kluba.

FK „Karbulovo“ ima dvadesetak registrovanih igrača, i cilj im je da zaigraju okružnoj ligi. Kako ističe Ljubiša Savić predsednik ovog kluba, sopstvenim naporima i uz podršku lokalne samouprave taj cilj je itekako moguće ostvariti.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts