петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana 25. sednica SO Negotin

Održana 25. sednica SO Negotin

U Negotinu je održana dvadeset peta sednica Skupštine opštine Negotin, a kako je i najavljeno odbornici su se vratili u svoje odborničke klupe, obzirom da je sednica održana u velikoj  sali Skupštine opštine Negotin. Na dnevnom redu ovog zasedanja bilo je devet predloga Rešenja i Odluka o kojima su odbornici raspravljali.

Odbornici su doneli Odluku o donošenju plana detaljne regulacije “Luka Prahovo” koja ima veliki zančaj za ovaj deo Srbije, rekao je predsednik SO Negotin mr Milan Uruković. On je naglasio da je preko luke Prahovo omogućen i transport raznih sirovim iz zemalja u regionu.

Skupština se pozitivno izjasnila o postavljanju spomenika Nenadu D. Barbuloviću i Oliveru Č. Tariciću iz Miloševa, vojnicima poginulim u NATO bombardovanju 1999, godine. Nakon sprovedenog konkursa i odluke Komisije za direktora JKP „Badnjevo“ na četiri godine imenovan je Dalibor Ranđelović, diplomirani inženjer poljoprivrede, dosadašnji v.d. direktor tog preduzeća, Skupština je na ovoj sednici potvrdila tu Odluku.

 Odbornici su usvojili i  Odluku o dopuni odluke o dimničarskim uslugama i o uslovima držanja, postupanja i zaštite domaćih životinja na teritoriji opštine Negotin kao i Odluku o načinu plaćanja naknade za korišćenje javne površine kojom obveznicima naknade za korišćenje javne površine neće biti obračunata naknada za mart, april i šest dana maja.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts