петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Na teritoriji grada registrovana još četiri slučaja zaraze Кovid-19 virusom

Na teritoriji grada registrovana još četiri slučaja zaraze Кovid-19 virusom

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar, na današnji dan, u Boru imamo ukupno 6 registrovanih slučajeva slučaja zaraze Кovid-19 virusom, što znači da su od poslednjih informacija na teritoriji grada registrovana još četiri slučaja ovog virusa.

Trenutna epidemiološka slika je veoma stabilna, a kod svih pacijenata ustanovljena je blaga simptomatologija i oni se dobro osećaju.

Sadašnji broj obolelih pokazuje da se ne pridržavamo mera zaštite i da su se građani previše opustili. Svakako da bi trebalo biti odgovorniji i poštovati propisane mere dokle god je virus prisutan među ljudima. Stručnjaci apeluju da se smanji broj kontakata i da se građani pridržavaju dosadašnjih mera opreza.

Inače, na današnjoj sednici Кriznog štaba doneta je odluka da će maske biti obavezne u javnom prevozu, dok je preporuka da se nose u zatvorenim prostorima. Na otvorenom prostoru preporučuje se distanca od najmanje metar i po, a u zatvorenom prostoru ostaju na snazi sva ograničenja koja su važila do sada.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts