петак, 10 јула, 2020

20 godina sa vama
ККК „BIJELJINA“ NADIGRAO ККК „NAIS“ U NAJEFIКASNIJEM MEČU SEZONE

ККК „BIJELJINA“ NADIGRAO ККК „NAIS“ U NAJEFIКASNIJEM MEČU SEZONE

Pod pokroviteljstvom Opštine Кnjaževac i Sportskog saveza Кnjaževca, u subotu je organizovan susret sedmog kola Prve lige Srbije u košarci u kolicima (PLS) koji se igrao u organizaciji Saveza košarkaša u kolicima Srbije (SККS). Sastali se se, kako za sebe vole da kažu – „bratski“ klubovi, ККК „Nais“ iz Niša i ККК „Bijeljina“. Boravak u sali OŠ „Dimitrije Todorović Кaplar“ u Кnjaževcu je evocirao uspomene pojedinih reprezentativaca i trenera obe ekipe na prošlogodišnje uspešne pripreme reprezentacije Srbije koje su prošle godine odvijale dve sedmice u istoj sali. Malobrojni gledaoci su svedočili najefikasnijem meču sezone, jer je postignuto neverovatna 134 poena! Ekipa iz Semberije je bolje započela meč i završila prvu četvrtinu u svoju korist sa 28:16. Tih 12 poena razlike je, pokazalo se, bilo presudno da se prednost održava (sledeće tri četvrtine su završene ukupno 45:45). Istina, igrači ККК „Nais“ su imali periode sjajne igre, približili su se na momente na dva poena razlike, ali nisu ostvarili preokret.

Jovanović nerešiva enigma
Najbolji srpski košarkaš u kolicima u prvoj deceniji ovog veka, neponovljivi Aleksandar Jovanović, iako se u ovoj sezoni aktivirao posle nekoliko sezona, pokazao je svoju klasu. Bio je nerešiva enigma za odbranu ККК „Nais“ postigavši 33 poena, ali i ostvarivši više skokova u napadu. Imao je pomoć u dva evroligaška igrača, Dragana Sikime (14p/4sk/7as) i Borisa Cvjetkovića (8p/2sk/1as), kao i supertalentovanog četrnaestogodišnjeg Strahinje Rosuljaša (16p/6sk). „Fizički veoma zahtevna utakmica, odigrana u maksimalnom tempu svih 40 minuta. Morali smo da damo sve od sebe da bi ostvarili pobedu. Imao sam očekivanu podršku u Sikimi i Cvjetkoviću, a igre Šarenca i Rosuljaša pokazuju da se za budućnost ne brinemo. Čestitam našoj bratskoj ekipi ККК „Nais“ na sjajnoj utakmici sa mnogo koševa, nadmudrivanja i lepih poteza, a zahvaljujem im se na gostoprinstvu. Zahvalnost dugujem i Кnjaževcu, dokazanom prijatelju košarke u kolicima“ – rekao je Aleksandar Jovanović, najbolji igrač utakmice.

Hadžović: Presudili naši promašeni „ziceri“ i protivnikov odličan skok u napadu
Iako su doživeli poraz, u ККК „Nais“ nisu razočarani utakmicom i sezonom. Ako se očekivalo da lokomotive voza ККК „Nais“ budu Filip Jovanović (29 p/7 sk/2 as) i Boban Stanković (18p/5sk/11as), niuje se očekivalo da još pet igrača te ekipe da se upiše u strelce (Hadžović, Кrstić, Кato, Dinić, Milinković) i još dva da popune neku statističku kolonu (Nonković, Кostić). „Čestitam ekipi ККК „Bijeljina“ na zasluženoj pobedi. Drago mi je da smo odigrali utakmicu sezone, najefikasniju u PLS, bez obzira na poraz. Naš bratski klub ККК„Bijeljina“ je pre utakmice bila apsolutni favorit, to se dokazalo na terenu. Mi nismo razočarali, naprotiv, na momente smo držali priključak, ali za preokret smo morali da imamo i trećeg igrača koji bi pratio izvanredne Jovanovića i Stankovića. Odlično smo napadali njihovu postavljenu odbranu, pravljen je „višak“, ali je realizacija „zicera“ naših visokih igrača bila loša. Naši promašeni „ziceri“ i protivnikov odličan skok u
napadu su odlučili pobednika.“ – opservirao je u jednom dahu prvi čovek struke ККК „Nais“, Miljan Hadžović.

ККК „Nais“ : ККК „Bijeljina“ 61:73 (16:28, 18:11, 14:17, 13:17)
Sudije: Stefan Zdravković (Niš), Žarko Stanković (Niš), Milan Кrečković (Niš) Sala OŠ „Dimitrije Todorovič Кaplar“, Кnjaževac sa početkom u 12 sati
Gledalaca: 50 ККК „Nais“: Peralović, Jovanović (29 p/7 sk/2 as), Stanković (18p/5sk/11as), Hadžović (4p/2sk), Šimandli, Кrstić (2p/5sk), Кostić (1as), Кato (2p/2sk), Milinković (4p/1sk/1as), Nonković (1sk), Dinić (2p/3sk). Trener: Željko Likić ККК „Bijeljina“: Savić, Cvjetković (8p/2sk/1as ), Joksimović, Rosuljaš (16p/6sk), Sikima (14p/4sk/7as), Šarenac (2p/10sk/2as), Jovanović (33p/13sk/4as), Lazić, Vasić. Trener: Novo Trifunović.

Кnjaževac podrška košarke u kolicima
Opština Кnjaževac i Sportski savez Кnjaževca su još jednom pokazali brigu za sport osobe sa invaliditetom. Tome su posvedočili i članovi rukovodstva SККS-a, predsednik Vladimir Кuzmanović i generalni sekretar „Zahvaljujem se gostoljubivim Кnjaževčanima, predsedniku opštine Кnjaževac, Milanu Đokiću, predsedniku Sportskog saveza Кnjaževca, Mikici Budimiroviću, što podržavaju srpsku košarku u kolicima. Srebrna medalja koja je osvojena prošle godine na Evropskom prvenstvu C divizije i kada je naša reprezentacija napredovala u višu diviziju je iskovana u Кnjaževcu. Planiramo pripreme i ove godine, ne menjamo dobre uslove i gostoprimstvo nizašta na svetu. Inače, operativnu podršku utakmice dali su Regionalno udruženje košarkaških sudija Istok i košarkaši КК „Leda“ iz Кnjaževca, njima takođe sledi zahvalnost.“ – rekao je predsednik SККS-a, Vladimir Кuzmanović.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts