четвртак, 18 априла, 2024

20 godina sa vama
GRAD BOR: Situacija sa virusom stabilna

GRAD BOR: Situacija sa virusom stabilna

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora, od poslednjih informacija dve osobe su izlečene, a registrovana su tri nova slučaja virusa korona, što znači da na današnji dan, u Boru, ima ukupno 9 osoba pozitivnih na virus.

Trenutna epidemiološka slika na području grada je stabilna, a kod novih pacijenata takođe je ustanovljena blaga simptomatologija, oni se dobro osećaju i nalaze se u kućnoj izolaciji. Sve osobe koje su bile u kontaktu sa pacijentima kod kojih je ustanovljen virus su epidemiološki obrađene

Ono što je važno jeste da se od ponovne pojave virusa na teritoriji grada održava negativan bilans, odnosno beleži se znatno veći broj negativnih testova.

Кovid ambulanta radi po ustaljenom režimu, svakog radnog dana od 07.00 do 20.00 časova, a tokom proteklog vikenda u ovoj ambulanti izvršeno je devet pregleda pacijenata koji su se javili sa potencijalnim simptomima virusa.

Na snazi su preporuke Кriznog štaba Republike Srbije za nošenje zaštitnih maski, ne samo u prevozu, već i u svim zatvorenim prostorima.

Izvor: bor.rs

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts