субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
U Negotinu je obeležen dan opštine

U Negotinu je obeležen dan opštine

Dan opštine Negotin obeležen je ove 2020. godine u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom zbog  pandemije COVID 19. Poštujući mere i preporuke republičkog kriznog štaba, izostale su sve prateće manifestacije i programi koji su ranijih godina pratili obeležavanje dana opštine.  

12. maj slavi se kao dan opštine u znaka sećanja na događaje iz  1833. godine kada su Negotin i Krajina oslobođeni turske okupacije. Opštinski zvaničnici su obeležavajući ovaj značajan datum položili vence i cveće na spomenik hajduk Veljku Petroviću na mestu njegove pogibije.

Ove godine je izostala i svečana sednica opštine Negotin na kojoj su se godinama u nazad dodeljivale majske nagrade, povelje i zahvalnice zaslužnim pojedincima. Kako je istakao predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković, aktuelna situacija diktira i menja tok mnogih događaja, ne samo u Srbiji, već i u svetu, te je u skladu s tim prilagođeno i obeležavanje ovog značajnog jubileja.

 “Naš zadatak je da u godinama koje su pred nama radimo na poboljšanju uslova za život I rad u Negotinu, kako bismo stvorili jedno mesto koje je povoljno I pogdno za život”, rekao je predsednik opštine Negotin, dodajući da svi koji su rođeni I žive u ovom gradu treba da se ponose što su negotinci.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts