петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Rapidno se povećava broj zaraženih na teritoriji grada Zaječara

Rapidno se povećava broj zaraženih na teritoriji grada Zaječara

Na osnovu najnovijeg izveštaja ZZJZ “Timok”-Zaječar, otkriveno je još šest (6) novih covid-19 pozitivnih građana Zaječara, na osnovu 75 novopristiglih rezultata. Ukupan broj pozitivnih na corona virus u Zaječaru sada je 116. Do 23. maja  je testirano 1992, dok su obrađeni rezultati za njih 1850.

Kako nam je potvrdila direktorka ZZJZ „Timok“ u Zaječaru Slađana Ristić određeni broj covid pozitivnih su zaposleni u pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“, većina slučajeva su asimptomatični i njihovo stanje se prati.

Prema podacima u poslednja 2 dana povećan je broj novozaraženih na teritoriji grada Zaječara. Dok se u samoizolaciji nalazi 804 osoba. Broj izlečenih od covid-19 infekcije je i dalje 4 osobe.

Da podsetimo, Štab za vanrеdnе situacijе grada Zajеčara je doneo zaključak o radu ustanova kulturе na tеritoriji grada Zajеčara koji predviđa da ustanovе kulturе na tеritoriji grada Zajеčara mogu početi sa radom kada budu ispunjеni određeni uslovi, između ostalih da se tеstiraju svi zaposlеni na prisustvo virusa SARS- CoV-2 (COVID-19). Zaposlеni kod koga jе potvrđеno prisustvo ovog virusa dužan jе da pristupi lеčеnju i prijavi svе kontaktе kojе jе imao sa ostalim zaposlеnima u ustanovi.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts