четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Radno vreme privrednih subjekata kao i pre uvođenja vanrednog stanja

Radno vreme privrednih subjekata kao i pre uvođenja vanrednog stanja

Na osnovu odluke Narodne Skupštine Republike Srbije o ukidanju vanrednog stanja Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin na današnjoj sednici doneo je sledeći Zaključak:

  1. Radno vreme, „privredni subjekti“ (delatnost koja podrazumeva blizak fizički kontakt, kao što su frizerski i kozmetičkim saloni, saloni za negu lepote, fitnes centri i teretane, kladionice, kazina i igraonice za decu, restorani, restorani za pripremanje hrane koja se dostavlja, objekti brze hrane sa uslugom za poneti, grilovi, ćevabdžinice kafići, klubovi, poslastičarnice, poslodavci iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača, kao i poslodavci iz oblasti trgovine na malo knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom…) na teritoriji opštine Negotin, mogu prilagoditi pod istim uslovima koji su važili pre uvođenja vanrednog stanja.
  2. Rad u objektima koji su u funkciji obavljanja delatnosti privrednih subjekata, može se obavljati uz propisane mere zdravstvene i epidemiološke zaštite (koje su propisane). Posebnu pažnju obratiti na bezbednost potrošača u maloprodajnim objektima na svakih 10 kvadratnih metara jedan potrošač, poštovanja opštih mera prevencija i fizičke udaljenosti potrošača (do 2m), obavezno korišćenje zaštitinih sredstava (maska i rukavice) radnika u maloprodajnim objektima, i kupaca kao i mere zaštite prilikom dostave i dezinfekciju objekta i vozila za dostavu. Do daljeg se zabranjuje organizovanje proslava, svadbi, rođendana, uz korišćenje „žive“ muzike u zatvorenim objektima.

Za održavanje javnih skupova važi mera koju su predložili zdravstveni radnici – da skup ne može imati više od 50 učesnika, uz poštovanje opštih mera prevencija i fizičke udaljenosti (do 2m) kao i da mora biti najavljen nadležnoj policijskoj stanici najmanje pet dana ranije, što je propisano Zakonom o javnom okupljanju.

  1. Usvajanjem ovog zaključka stavljaju se van snage zaključci štaba:
    • Zaključak Broj 870-31-1/2020-IV/06 od 02.05.2020.godine
    • Zaključak Broj 870-31-2/2020-IV/06 od 02.05.2020.godine

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts