среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana 71. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Održana 71. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

U velikoj sali SO Negotin danas je održana prva sednica Opštinskog veća nakon uvođenja vanrednog stanja. Na dnevnom redu sednice, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, bilo je 11 tačaka iz domena rada veća.

Većnici su prvo razmatrali predlog Odluke o potvrđivanju odluke o izradi izmena i dopuna Plana detaljne regulacijeza kompleks Hemijske industrije u Prahovu, koju je u vreme vanrednog stanja doneo predsednik Opštine Negotin. Predsednik Opštine donosi akta iz nadležnosti skupštine u vreme vanrednog stanja, s tim što je dužan da ih podnese na potvrdu Skupštine čim ona bude u mogućnosti da se sastane. Cilj izrade Izmena i dopuna Plana je stvaranje urbanističkih, arhitektonskih, tehničkih, infrastrukturnih i saobraćajnih preduslova za širenje hemijskog kompleksa „Eliksir Prahovo“ radi prilagođavanja novim tehnološkim rešenjima, kao i za izgradnju kompatibilnih pogona i industrijskih parkova a sve radi obezbeđenja uslova za dugoročan razvoj predmetnog područja kao i unapređenje energetske efikasnosti sadašnjih i budućih objekata i pogona. Imajući u vidu lokaciju, postojeću namenu prostora, karakteristike i planirane sadržaje, predmetnim planom uspostavlja se okvir za odobravanje budućih razvojnih projekata određenim propisima kojima se uređuje procena uticaja na životnu sredinu, u skladu sa članom 5. Zakona o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu.

Većnici su utvrdili predlog Odluke o oslobađanju roditelja, odnosno drugih zakonskih zastupnika dece, plaćanja usluga Predškolske ustanove „Pčelica“ za period 16.03.2020- 10.05.2020. godine. Roditelji, odnosno drugi zakonski zastupnici dece, koja neće koristiti usluge PU „Pčelica“ od 11. maja plaćaće 50% od cene koju inače plaćaju, sve do početka korišćenja usluga ove ustanove.

Na današnjoj sednici utvrđeni su predlozi rešenja o međusobnom raspolaganju između vlasnika građevinskog zemljišta u javnoj svojini (Opštine Negotin i Republike Srbije) u svrhu izgradnje vatrogasnog doma čime bi se omogućili uslovi za efikasnije reagovanje vatrogasno- spasilačkih jedinica u vanrednim situacijama na teritoriji opštine Negotin, zatim o izmeni i dopuni rešenja o obrazovanju Štaba za vanredne situacije opštine Negotin i Odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu opštine Negotin pogodbom razmenom u К.O. Кovilovo.

Predlozi Odluke o usvajanju Godišnjeg plana zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta i Rešenja o obrazovanju Кomisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup i korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Negotin potvrđeni su glasovima članova Opštinskog veća kao i predlog Odluke o
usvajanju operativnog plana odbrane od poplava voda II reda za 2020. godinu. Usvojeni su i zaključci o izdvajanju sredstava iz budžeta opštine Negotin u iznosu od 2.030.400 dinara JКP „Badnjevo“ i 200.000 dinara Vatrogasno-spasilačkom odeljenju Negotin za kupovinu motornih maziva, filtera za gorivu i ulje, i ostalog za održavanje vozila.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts