уторак, 16 априла, 2024

20 godina sa vama
Obeležan Spasovdan u Negotinu u senci epidemije COVID 19

Obeležan Spasovdan u Negotinu u senci epidemije COVID 19

Povodom Spasovdana krsne slave opštine Negotin, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom,u prisustvu sveštenstva Negotinske crkve, u sali opštinskog veća u zgradi opštinske uprave prerezan je  slavski kolač.

Praznik posvećen Vaznesenju Gospodnjem predstavlja sećanje na dan kada se Isus Hrist, četrdeseti dan nakon vaskrsenja poslednji put javio svojim učenicima, apostolima i vazneo se  na nebo. Spasovdan je i slava opštine Negotin, a praznovanje je ove godine upriličeno u skladu epidemiološkom situacijom izazvanom korona virusom. Čestitajući slavu predsedniku opštine i građanima Negotina jerej Marko Pajčin istakao je da posao i napori ljudi koji su na čelu opštine nije nimalo lak, ako se uzme u obzir opaka bolest koja je za svega nekoliko dana zaustavila normalan život u celom svetu.

Obeležavanje gradske slave kao i praznovanje dana opštine Negotin, prilagođeno je aktuelnoj situaciji.“ Nismo imali baš mnogo prilika da se zahvalimo i da pohvalimo sve zaslužne pojedince i organizacije, ali se nadamo da ćemo imati sledeće godine priliku da to učinimo“, rekao je predsednik opštine Vladimir Veličković, ističući da je izuzetno ponosan na činjenicu da je na čelu tima koji se hrabro uhvatio u koštac sa izazovima koji su u proteklom periodu pred njim nametnuti.

Obeležavanje praznika Vaznesenje Gospodnje započelo je liturgijom u Crkvi Svete Trojice,proslava Spasovdana nastavljena je u zgradi opštine Negotin u prisustvu najužeg opštinskog rukovodstva, Negotinskih sveštenika i predstavnika medija. Svečana litija centralnim gradskim ulicama ove godine je izostala zbog mera prevencije u sprečavanju širenja bolesti COVID 19.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts