четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Nastavak pada broja zaraženih koronavirusom u Srbiji

Nastavak pada broja zaraženih koronavirusom u Srbiji

Zamenica direktora Infektivne klinike u Beogradu Ivana Milošević izjavila je da su u poslednja 24 časa testirani uzorci 5.086 osoba, od kojih je 157 bilo pozitivno na koronavirus, dok su četiri osobe preminule.

Milošević je na redovnoj konferenciji za novinare u Palati Srbija precizirala da su u našoj zemlji ukupno zaražene 9.362 osobe, hospitalizovano je 2.286 pacijenata, dok je ukupno testirano 96.637 osoba.

Ona je naglasila da je u Srbiji od početka epidemije preminulo 189 osoba, uz napomenu da smrtnost u ovom momentu iznosi 2,02 odsto.

Zamenica direktora Infektivne klinike u Beogradu izjavila je da ohrabruje podatak da je samo 3,08 odsto novoinficiranih u prethodna 24 sata, kao i da je do sada izlečeno 1.426 ljudi.

Od ponedeljka, 4. maja, prelazimo na novi režim mera, one su nešto ublažene odnosno relaksirane. Apelujem na to da se apsolutno poštuju sve procedure za kontakte koje će biti savetovane od epidemiologa, pošto je to jedini način da situacija bude pod kontrolom, poručila je ona.

Milošević je istakla da su današnje cifre apsolutno ohrabrujuće po pitanju novoinficiranih, pošto ih je daleko manje nego što je bilo ranije, ali je dodala da su i dalje mučne brojke o broju bolesnih i umrlih i o onima koji su na respiratoru.

Ona nije mogla, kao lekar, da kaže kada će biti ukinut policijski čas, ali je dodala da smatra da je sasvim prirodno da, kada mere budu dovoljno relaksirane, bude učinjeno i to.

Na pitanje novinara kako će biti realizovana putovanja u inostranstvo tokom leta, ona je rekla da je to još u procesu definisanja i da različite zemlje predlažu da se putnici iz drugih zemalja po pristizanju u te države, ipak, obavezuju na izvestan karantin.

Kako će to da izgleda zavisiće od broja obolelih u letnjim mesecima, istakla je Milošević.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts