уторак, 2 јуна, 2020

20 godina sa vama
Na području Bora trenutno 45 osoba pozitivno na korona virus

Na području Bora trenutno 45 osoba pozitivno na korona virus

Na teritoriji grada Bora, prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na današnji dan izlečeno je još 10 osoba od virusa Covid-19, čime se broj izlečenih popeo na 96. Od poslednjih informacija, registrovano je devet novih slučajeva, što znači da je na području Bora trenutno 45 osoba pozitivno na virus.

“Sve je više negativnog bilansa, odnosno broj obolelih je manji od broja izlečenih. Imam moralnu i stručnu obavezu da apelujem na sugrađane da, bez obzira na popuštanje mera, nastave da se pridržavaju istih. Posle popuštanja mera, sve ostalo je odgovornost samih građana. Mi
možemo samo da apelujemo na svest, samodisciplinu i odgovornost
naših sugrađana.”, rekao je ovom prilikom dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Na teritoriji grada sprovodi se sveobuhvatno testiranje, a rezultati pokazuju da se situacija stabilizuje i da je epidemiološka slika pod kontrolom. Bez obzira na ohrabrujuće podatke, Grad Bor će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem svih aktivnosti na sprečavanju širenja virusa.

Inače, do danas ukupan broj obolelih osoba na području grada od
početka testiranja je 144, od kojih je 96 osoba izlečeno, dok su tri
osobe preminule od posledica virusa. Od početka pandemije testirane su 942 osobe, dok se čekaju rezultati za 85 osoba.

Na teritoriji grada Bora se, prema jučerašnjim podacima, u samoizolaciji nalazi 166 osoba.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts