уторак, 23 априла, 2024

20 godina sa vama
Epidemiološka situacija u Negotinu stabilna, život se polako vraća u normalne tokove

Epidemiološka situacija u Negotinu stabilna, život se polako vraća u normalne tokove

Epidemiološka situacija na teritoriji opštine Negotin je stabilna i pod kontrolom. „Opštinski krizni štab je pokazao visok stepen odgovornosti, kada je u pitanju epidemija korona virusa. Nakon zaražavanja štićenika doma za stare „Radost“ od tada nije registrovan ni jedan slučaj lokalne transmisije“, izjavio je predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković.

 Štićenici pomenute ustanove socijalne zaštite koji su bili zaraženi korona virusom zbrinuti su u ZC Negotin gde je za njih obezbeđeno posebno izolovano odeljenje. Prema rečima predsednika opštine Negotin, oni će tu boraviti četrnaest dana, nakon toga će uz pomoć centra za socijalni rad u Negotinu i resornog ministarstva biti rešen problem njihovog daljeg zbrinjavanja.

 Pored brige o stanovništvu i opšteg interesa kada je javno zdravlje u pitanju, predsednik Veličković je naglasio da život u opštini mora da se nastavi, uz poštovanje svih propisanih mera zaštite.

„ Život kako nema cenu, tako ne može ni da čeka, mi moramo da budemo odgovorni prema našim građanima. Sve započete poslove i obaveze želimo da realizujemo do kraja“, rekao je predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković.

Da podsetimo, u opštini Negotin su u toku radovi pa presvlačenju asfaltom ulica u seoskim MZ, a prema rečima nadležnih radovi će se u zavisnosti od vremenskih uslova obavljati predviđenom dinamikom.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts