четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Crveni krst i volonteri položili test humanosti sa izuzetnom ocenom

Crveni krst i volonteri položili test humanosti sa izuzetnom ocenom

Međunarodni pokret Crvenog krsta jedan od najmasovnijih i najstarijih humanitarnih pokreta na planeti.Tokom svog delovanja, organizacija se mnogo puta susretala sa velikim izazovima i krizama, ali je uvek fokus bio usmeren na pomoć ljudima u nevolji.

Od početka vanrednog stanja, pa do danas, Crveni krst Zaječar uskladio je svoje aktivnosti tako da izađe u susret svima onima kojima je pomoć bila najpotrebnija, sa akcentom na socijalno-ugroženo stanovništvo. Naravno, svoje aktivnost, nisu mogli u potpunosti realizovati bez pomoći volontera, donatora, lokalne samouprave i ljudi koji su bili spremni da pomognu.

 U toku pedeset i više dana dok je trajalo vanredno stanje u Srbiji Crveni krst Zaječar zabeležio je preko 500 izlaka na teren, oko 2300 volonterskih radnih sati, utrošeno je preko 4000 sati zaposlenih u Crvenom krstu u zajedničkoj akciji podrške starijim sugrađanima.

 Nakon ukidanja vanrednog stanja Crveni krst u Zaječaru nastavlja sa redovnim aktinostima, najznačajnija je održati kontinuitet rada narodne kuhinje kako bi se obezbedili obroci za najugroženije. Takođe će u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša biti organizovane akcije dobrovoljnog davanja krvi. I na kraju kada se sve podvuče i sabere ,prema rečima nadležnih u zaječarskom crvenom krstu  pokazali smo kao društvo humanist na delu u kriznim vremenima za čovečanstvo, može se reći da smo test humanosti položili sa izuzetnom ocenom. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts