петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
U našoj zemlji 160 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U našoj zemlji 160 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je na konferenciji za novinare u Palati Srbija da je u poslednja 24 časa registrovano 160 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pri čemu je zabeleženo još pet smrtnih slučajeva.

Kisić Tepavčević je saopštila da je od juče u 15 časova testirano 810 lica, dodajući da je ukupno hospitalizovano 648 obolelih, od kojih su 72 na respiratoru.

Prema njenim rečima, u poslednja 24 časa, od posledica infekcije umrlo je pet lica muškog pola, prosečne starosti 61,2 godine, a ukupan broj umrlih popeo se na ukupno 28.

Do sada su, kako je navela, od te bolesti preminuli 21 muškarac i sedam žena, pri čemu ukupan mortalitet na današnji dan iznosi 2,64 odsto.

Ona je najavila da će krizni štabovi na sutrašnjoj zajedničkoj sednici razmotriti mere jače prevencije širenja koronavirusa, i ponovila da je ključ i dalje pre svega u ponašanju građana i poštovanju već propisanih mera.

Kisić Tepavčević je ukazala na to da će se narednih dana još intenzivnije raditi testiranje i ispitivanje sa ciljem da se spreči širenje virusa.

Međutim, brojevi neumoljivo pokazuju gde smo i koliko smo doprineli da se ova bolest širi, upozorila je ona i navela da je na Infektivnoj klinici KC Srbije na respiratoru 10 pacijenata, jedna osoba u KC Niš na Infektivnoj klinici, šest u KC Vojvodine, devet u KC Kragujevac, 15 u KBC „Dragiša Mišović“, devet na Klinici za pulmologiju KC Srbije, 12 u KC Niš u zgradi stare hirurgije i 10 u KC Zemun.

Kisić Tepavčević je poručila da nijedan grad u Srbiji neće biti pošteđen širenja zaraze novim koronavirusom ukoliko građani ne smanje cirkulaciju i komunikaciju.

Ona je rekla da su gradovi sa najvećim brojem zaraženih dobar pokazatelj gde bi trebalo povećati mere u sprečavanju širenja infekcije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts