недеља, 28 априла, 2024

20 godina sa vama
Tim medicinskih stručnjaka obavio dezinfekciju svih prostorija u domu za stare „Radost“ u Negotinu

Tim medicinskih stručnjaka obavio dezinfekciju svih prostorija u domu za stare „Radost“ u Negotinu

Nakon pojave korona virusa u domu za stare “Radost” u Negotinu svi korisnici čiji su testovi pozitivni na COVID 19 zbrinuti su u Nišu, Niškoj banji i Sokobanji. U toku dana je ruski tim medicinskih stručnjaka obavio dezinfekciju svih prostorija, kao I prostora oko doma.Predsednik opštine Negotin I komandant štaba za vanredne situacije Vladimir Veličković istakao je da je održan I sastanak sa ruskim lekarima koji su zbog novonastale situacije došli u Negotin, kako kaže obavljene su neophodne konsultacije o preduzetim merema I o daljim koracima koje treba preduzeti.

Nakon transporta inficiranih osoba ka kliničkom centru Niš, štab za vanredne situacije u Negotinu preko COVID anbulante radi na pronalaženju svih koji su bili u bilo kakvom kontaktu sa inficiranim osobama.

Kako je Veličković rekao uporedo sa ovim aktivnostima, preduzete I sve neophodne mere kako bi se sprečilo širenje virusa u ostale ustanove socijalne zaštite u Negotinu.

Krizni štab je preseljen u ZC Negotin zbog ozbiljnosti novonastale situacije, rekao je predsednik Veličković. On je naglasio da nadležni istražuju kako je I na koji način virus dospeo u dom za stare “Radost”, a kako kaže najverovatnije je u pitanju ozbiljan propust u nepoštovanju smenskih rotacija kod zaposlenih, pre svega. Veličković je rekao da je situacija lokalizovana ali da će se više znati kada svi rezultati budu pristigli.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts