четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
PRVI PAКETI PODRŠКE NA ADRESAMA NAJSTARIJIH GRAĐANA BORA

PRVI PAКETI PODRŠКE NA ADRESAMA NAJSTARIJIH GRAĐANA BORA

U Boru počela podela paketa koje je grad u okviru akcije „Briga o starima“ obezbedio za sve penzionere sa prihodima manjim od 30.000 dinara. U narednih sedam do deset dana na teritoriji grada Bora biće isporučeno 7.500 paketa podrške.

Volonteri borskog operativnog centra danas su počeli sa distribucijom paketa podrške koje je grad obezbedio za najstarije sugrađane u okviru akcije „Briga o starima“. Blizu 3000 paketa namenjeno je najstarijima koji žive u seoskim sredinama i preko poverenika civilne zaštite u seoskim mesnim zajednicama danas je otpočela podela paketa u selima, a od sutra aktivno počinje podela u samom gradu. 7.500 paketa podrške će u narednih sedam do deset dana biti podeljeno na čitavoj teritoriji grada Bora.
Pakete na kućnu adresu donose volonteri, a prilikom preuzimanja paketa penzioneri potpisuju obrazac kako ne bi došlo do zloupotrebe ili bilo kakvih malverzacija. Svaki paket prethodno je dezinfikovan, a biće ponovo na licu mesta pre same predaje.

“Molba ka našim sugrađanima jeste da budu strpljivi jer će paket stići na adresu svakog penzionera sa najmanjim primanjima. Zahvaljujem se svima koji sa nama danas učestvuju u akciji podrške najugroženijim starijim sugrađanima, a pozivam sve građane koji su u mogućnosti i žele da pomognu u ovoj situaciji, da postanu volonteri i daju svoj doprinos u vidu pomoći.”, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Gradonačelnik je apelovao na sve sugrađane da prilikom preuzimanja paketa poštuju sve mere zaštite i naveo da će svi penzioneri koji ne budu zatečeni kod kuće zbog novonastale situacije biti obavešteni o svom sledovanju. Oni sugrađani koji nisu obuhvaćeni ovom akcijom, pomoć mogu potražiti i dobiti preko Centra za socijalni rad koji vrlo direktno izlazi u susret svakom sugrađaninu kome je pomoć neophodna.

Izvor: bor.rs

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts