уторак, 23 априла, 2024

20 godina sa vama
Nove odluke štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin

Nove odluke štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin, doneo je Zaključak o izmeni Naredbe od 22.marta, u vezi obavljanja delatnosti trgovina na veliko i malo robom široke potrošnje, i ostalim trgovinskim prodavnicama-radnjama, (bele tehnike, buticima, farbare, gvožđare, prodavnica obuće, saloni nameštaja i dr.) na teritoriji opštine Negotin, a u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije o ublažavanju određenih mera za sprečavanje širenja koronavirusa.

Od utorka, 21. aprila, dozvoljava se rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača, kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo – knjižarama, trgovcima motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom, kao i rad trgovina na veliko i malo robom široke potrošnje, i ostalim trgovinskim prodavnicama-radnjama.

Svoju delatnost u svojim objektima obavljaće u vremenu od 7 do 17 časova.

Posebnu pažnju treba obratiti na bezbednost potrošača u maloprodajnim objektima na svakih 10 kvadratnih metara jedan potrošač, poštovanja opštih mera prevencija i fizičke udaljenosti potrošača, obavezno korišćenje zaštitinih sredstava (maska i rukavice) radnika u maloprodajnim objektima, dezinfekciju objekta.

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin doneo je Naredbu u kojoj nalaže Javnom komunalnom preduzeću Badnjevo da dozvoli rad pijace od srede, 22. aprila, čime se omogućuje prodaja na otvorenom i zatvorenom delu pijace: „Zelenoj pijaci“, „Cvetnoj pijaci“ i „Mlečnoj pijaci“ u Negotinu.

Ovom naredbom stavljena je van snage Naredba od 29.marta.
Rad pijace obavljaće se na otvorenom i zatvorenom delu pijace: „Zelenoj pijaci“, „Cvetnoj pijaci“ i „Mlečnoj pijaci“ u vremenu od 7 do 15 časova a rad lokala u sklopu pijace od 7 do 17 časova.

Posebnu pažnju obratiti na bezbednost potrošača, poštovanja opštih mera prevencija i fizičke udaljenosti potrošača, obavezno korišćenje zaštitnih sredstava prodavaca i kupaca na otvorenom i zatvorenom delu pijace, pridržavanje bezbednosti u zatvorenom delu pijace – „Mlečnoj pijaci“, na svakih 10 kvadratnih metara jedan potrošač, pridržavanje mera dezinfekcije objekta.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts