среда, 1 маја, 2024

20 godina sa vama
Najnoviji Zaključak Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin

Najnoviji Zaključak Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin je, na osnovu izmene odluka u vezi sa merama zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 tokom prvomajskih praznika Vlade Republike Srbije, na poslednjoj senici doneo je Zaključak da se poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača, kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo – knjižarama, trgovcima motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom, kao i rad trgovina na veliko i malo robom široke potrošnje, i ostalim trgovinskim prodavnicama-radnjama, restorani za pripremanje hrane koja se dostavlja, objekti brze hrane sa uslugom za poneti (grilovi, ćevabdžinice i sl.) dozvoli rad u subotu 2. i nedelju 3.maja.

Svoju delatnost u svojim objektima obavljaće u vremenu od 7 do 18 časova. Isporuku robe do potrošača, vezano za objekte brze hrane sa uslugom za poneti (grilovi, ćevabdžinice i sl.), obavljaće u vremenu do 20 časova. Pravna lica i preduzetnici moraju imati saglasnost resornog Ministarstva (MUP RS) sa spiskom zaposlenih za čijim radom postoji potreba u vreme zabrane kretanja.

Posebnu pažnju obratiti na bezbednost potrošača u maloprodajnim objektima na svakih 10 kvadratnih metara jedan potrošač, poštovanja opštih mera prevencija i fizičke udaljenosti potrošača, obavezno korišćenje zaštitinih sredstava (maska i rukavice) radnika u maloprodajnim objektima, i kupaca kao i mere zaštite prilikom dostave i dezinfekciju objekta i vozila za dostavu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts