петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Knjiga je čoveku najbolji drug u teškim vremenima

Knjiga je čoveku najbolji drug u teškim vremenima

Ljubitelji pisane reči znaju da čitanje poboljšava pisanje, čini ljude otvorenijim, otvara um ka novim idejama, razvija kreativnost… Međutim u trenutnoj situaciji vanrednog stanja u našoj zemlji, kada je mnogima ograničeno kretanje, knjiga ovih dana predstavlja beg od surove realnosti. Iz knjižare “Kaligraf” u Zaječaru podsećaju da su nam knjige iskreni prijatelji I da bismo trebali da spas od teških misli potražimo na ispisanim stranicama preporučenih naslova.

“Ja vam preporučujem knjigu Isidore Sekulić “Đakon Bogorodičine crkve”, to je jedini roman velike srpske spisateljice. To je knjiga koja pripada ediciji svremenika I to je želja da se osveži naše kulturno pamćenje o složenom radu poznatih srpkinja iz 19. I s’ početka 20. veka”, kaže Irena Jović Stanojević iz knjižare Kaligraf.

Ona preporučuje čitaocima je I “Hazarski rečnik” Milorada Pavića, u novom izdanju i novom ruhu, Kaže da je ovo izdanje  ilustrovano i da predstavlja pravi raritet za ljubitelje ovakvog štiva i kolekcionare.

Iz Kaligrafa podsećaju da u danima kada je neophodno da svi ostanu kod kuće, knjiga može biti od velike pomoći, pravi drug i što je najvažnije može da skrene misli… Knjiga ima moć da čitaoca odvede u jedan čaroban svet i pritom ga i oraspoloži.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts