среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Još dva slučaja koronavirusa na teritoriji grada Bora, ukupno šest zaraženih

Još dva slučaja koronavirusa na teritoriji grada Bora, ukupno šest zaraženih

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar, na dan 04. april, na teritoriji grada Bora registrovana su još dva slučaja virusa korona, čime je broj obolelih povećan na šest.

Zavod za javno zdravlje „Timok“ Zaječar sprovodi testiranje uzoraka po utvrđenim algoritmima prema kojima su još dve osobe pozitivne na novi virus korona.

U skladu sa propisanim algoritmima, sva lica koja su bila u kontaktu sa licima kod kojih je ustanovljen virus biće stavljena pod zdravstveni nadzor, a testirana sva ona lica koja zadovoljavaju kliničku sliku prisustva virusa.

Do danas, na teritoriji grada ima 612 lica u samoizolaciji.

Gradonačelnik Aleksandar Milikić ponovo je naglasio da je bitno odgovorno ponašanje i apelovao na građane da se pridržavaju preporuka i uputstava nadležnih, da drže odstojanje od dva metra u kontaktu sa drugim osobama, da ograniče izlaske iz domova, sem u hitnim slučajevima i da redovno vode računa o higijeni.

Važno je napomenuti da se svi ovi podaci redovno ažuriraju i dostupni su na sajtu Vlade RS www.covid19.rs, a građani će, kao i do sada, dobijati informacije na redovnim konferencijama za medije grada Bora.

Izvor: bor.rs

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts