недеља, 28 априла, 2024

20 godina sa vama
Epidemiološka situacija u Negotinu pod kontrolom

Epidemiološka situacija u Negotinu pod kontrolom

Nakon pojave korona virusa u domu za stare “Radost” u Negotinu, ZZJZ “Timok” Zaječar uzorkovao je štićenike I zaposlene u svim ustanovama socijalne zaštite u Negotinu kao i harniteljske porodice, dok je kovid ambulanta ZC Negotin uzorkovala sve kontakte inficiranih osoba, rekao je na konferenciji za medije, koja je sazvana povodom aktuelne epidemiološke situacije u toj opštinipredsednik opštine Negotin i komanIant štaba za vanredne situacije Vladimir Veličković. “Ove mere su preduzete kako bi se sagledalo realno stanje na terenu ali I kako bi se sprečilo širenje virusa”, istakao je Veličković.

 Prema poslednjim podacima od uvođenja vanrednog stanja pa dosad 65 osoba je inficirano korona virusom, saopštio je Veličković.

 Zbog trenutne epidemiološke situacije u opštini Negotin opština Knjaževac je uputila ovoj lokalnoj samoupravi 500 litara alkohola za dezinfekciju. Dok su nadležni u opštini Negotin uz pomoć brojnih donatora uspeli da obezbede pakete sa neophodnim medicinskim pomagalima i sredstvima za higijenu nepokretnih osoba, obzirom da je veliki broj inficiranih korisnika usluga doma za stare “Radost” nepokretan, a samim tim je neophodna I adekvatna nega.

 Veličković je naglasio ja je opštinski štab za vanredne situacije prateći preporuke I upustva republičkog kriznog štaba, u svaku ustanovu socijalne zaštite rasporedio po dva pripadnika vojske Srbije. Nadležnost opštinskog kriznog štaba je da prati da li se sve mere sprovode onako kako je preporučeno, a u situaciji kada je virus dospeo u gerontološki centar ovaj štab je bio na visini zadatka, rekao je komandant štaba, iznoseći podatak da su dve osobe iz doma za stare “Radost” u međuvremenu preminule.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts