четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Dijaspora donirala pakete socijalno ugroženim meštanima Radujevca

Dijaspora donirala pakete socijalno ugroženim meštanima Radujevca

U Radujevcu je počela podela paketa meštanima slabijeg imovinskog stanja. Ove humanitarne pakete pripremili su žitelji Radujevca koji su godinama radili u nekoj od zemalja EU.

Naši ljudi u dijaspori uvek su prvi iskazivali solidarnost sa svojom maticom, u situacijama elementarnih nepogoda I drugih velikih stradanja kojima je narod u našoj zemlji bio izložen. Kako je istakao Dušan Petrašković iz Radujevca, Radujevačka inicijativa još uvek postoji I funkcioniše, te je ideja za pomoć najugroženijima zdušno prihvaćena.

Za 30 paketa koliko je pripremljeno ovom prilikom, obezbeđeno je blizu 90 hiljada dinara, a ukoliko se ukaže potreba za dodatnom pomoći, biće još paketa pošto sredstava ima još na raspolaganju, ističe Petrašković.

Podeli humanitarnih paketa presustvovalo je I najuže opštinsko rukovodstvo, predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković izrazivši zahvalnost ljudima iz dijaspore za donirana sredstva, naglasio je da je ovo nastavak jedne uspešne saradnje ali I odličan primer solidarnosti u ovim teškim vremenima.

Ovo je samo jedna u nizu akcija podele humanitarnih paketa u negotinskim selima, pre toga su pakete dobili meštani Prahova, a pre nekoliko dana I  meštani Urovice slabijeg imovinskog stanja rekao je predsednik opštine Negotin, Vladimir Veličković, koji je sa svojim saradnicima posetio Radujevac.    

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts