уторак, 23 априла, 2024

20 godina sa vama
U Srbiji registrovan ukupno 741 slučaj zaraze koronavirusom

U Srbiji registrovan ukupno 741 slučaj zaraze koronavirusom

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević saopštila je da je u našoj zemlji do danas, do 15 časova, registrovan ukupno 741 potvrđen slučaj COVID-19, dok su preminule još tri osobe.

Kisić Tepavčević je na konferenciji za novinare u Palati Srbija navela da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 376 osoba, od kojih je 82 pozitivno i 294 negativno na novi koronavirus.

Ona je navela da su u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirane ukupno 2.462 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U poslednja 24 časa registrovana su tri smrtna ishoda koja se povezuju sa COVID-19, istakla je Kisić Tepavčević i precizirala da je u KC Vojvodine preminuo pacijent star 62 godine, koji je bolovao od hipertenzije, gojaznosti i bolesti bubrega, a u KBC „Dragiša Mišović“ još dve žene stare 86 i 82 godine, koje su imale udružena hronična oboljenja.

Prema njenim rečima, u ovom momentu na respiratoru se nalazi 55 osoba, od kojih 10 na Infektivnoj klinici KCS, troje u KC Niš na Klinici za infektivne bolesti, četiri u KC Vojvodine, sedam u KC Kragujevac, 14 u KBC ”Dragiša Mišović”, sedam na Klinici za pulmologiju KCS i 10 u KC Niš – u staroj zgradi hirurgije.

Ona je naglasila da je nulti pacijent u Srbiji izlečen, kao i da je više od 50 pacijenata imalo dvostruko negativan nalaz.

Sadašnji broj obolelih pokazuje kakve smo mere preduzeli prethodnih sedam dana, a ovo kako se ponašamo danas i juče videće se narednih dana. Ključ je u nama i svi moramo ozbiljno da shvatimo koliko svaki pojedinac ima ulogu u daljem širenju infekcije, poručila je Kisić Tepavčević.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts