субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
U Borskom i Zaječarskom okrugu bez registrovanih slučajeva COVID-19, od danas se ceo proces uključuje i primarna zdravstvena zaštita

U Borskom i Zaječarskom okrugu bez registrovanih slučajeva COVID-19, od danas se ceo proces uključuje i primarna zdravstvena zaštita

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je do danas u našoj zemlji registrovano ukupno 118 potvrđenih slučajeva COVID-19. Od poslednjeg izveštaja do danas, do 8 časova, testirani su uzorci 39 osoba, od kojih je 15 pozitivno, a 24 negativno na novi koronavirus. U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak danas, do 8 časova, testirano je ukupno 545 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Prema informacijama iz ZZJZ ,,Timok“ Zaječar u ovom delu Srbije, odnosno na teritoriji Borskog i Zaječarskog okruga i dalje nema registrovanih slučajeva zaraženih korona virusom. Prema rečima dir. zavoda Slađane Ristić, ustanove zadužene za praćenje i postupanje u uslovima epidemije dobile su novi algoritam za postupanje sa licima kod kojih je postavljena sumnja na infekciju izazvanu novim korona virusom. Ristić kaže da će u kompletan proces praćenja i postupanja u trenutnim uslovima biti uključena i primarna zdravstvena zaštita. Ona ističe da se ljudi ZZJZ ,,Timok“ u Zaječaru javljaju uglavnom sa simptomima sličnim sezonskom gripu, te da je mera uključivanja primarne zdravstvene zaštite preduzeta u pravom trenutku.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts