петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana 36. sednica Skupštine grada Zaječara

Održana 36. sednica Skupštine grada Zaječara

Skupština grada Zaječara je dana 16.03.2020. godine, u strogo kontrolisanim uslovima a u skladu sa Merama na osnovu Odluke o uvođenju vanrednog stanja koje je donela Vlada Republike Srbije, održala svoju 36. sednicu.

Sednica je održana u skladu sa odredbama Poslovnika o radu Skupštine, a sazvana je pre sedam dana, 09.03.2020 godine.

Na predlog predsednika Skupštine grada Zaječara Stefana Zankova, onako kako to predviđa Poslovnik o radu, doneta je odluka da se sednica održi bez prisustva javnosti samo iz tehničkih razloga koji se tiču ograničenja broja ljudi u zatvorenom prostoru na 50, koje je propisala Vlada Republike Srbije imajući u vidu broj odbornika u Skupštini grada.

Svi predloženi akti koji su bili na dnevnom redu su usvojeni, koji su pre toga prošli redovnu proceduru. Bili su dostupni celokupnoj javnosti na internet prezentaciji Skupštine grada Zaječara.

Gradsko veće grada Zaječara i nadležna radna tela detaljno su razmatrali ove akte u fazi nacrta i predloga i u prisustvu predstavnika sredstava javnog informisanja, pa je i na taj način javnost bila upoznata sa aktima o kojima su se na kraju izjašnjavali odbornici, a koji su doneti u cilju nesmetanog funkcionisanja grada Zaječara i gradskih službi što je od posebne važnosti u ovoj situaciji.

Obaveza odbornika Skupštine grada Zaječara je da istovremeno prvi pokažu odgovornost i sačuvaju njeno dostojanstvo i da prvi pošalju poruku građanima da je primena mera zaštite ne samo normalna, već i neophodna u borbi koju država i društvo vode sa ovom velikom pošasti.

Izvor: http://www.zajecar.info/

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts