петак, 3 маја, 2024

20 godina sa vama
Održana 130. sednica gradskog veća

Održana 130. sednica gradskog veća

Gradski većnici u Zaječaru usvojili su na 130. sednici prvi rebalans ovogodišnjeg budžeta i još niz Odluka i Rešenja iz domena rada lokalne samouprave. dnevni red ove sednice sadržao je 14 tačaka od kojih je većina usvojena jednoglasno.

Bitnih izmena u vezi prvog rebalansa gradskog budžeta u odnosu na predhodnu Odluku donetu na 129. sednici gradskog veća nema, istakla je na 130. sednici veća načelnica odeljenja za budžet i finansije Valentina Đuričić, ona je naglasila da se izmene tiču jedino člana 43. na osnovu kojeg je odluka trebalo da stupi na snagu osam dana nakon objavljivanja u službenom glasniku, međutim zbog hitnosti Odluka će stupiti dan nakon objavljivanja.Inače razlozi za izmenu budžeta su raspodela ranije neraspoređenih sredstava dodeljenih od strane državnih ministarstava, kao i uvećanje za iznos projekata koji ranije nisu bili uvršteni u budžet. Ovom Odlukom Budžet Grada Zaječara uvećan je za oko 149 miliona dinara, pa će sada iznositi oko 2.570.042.000 (preko dve i po milijarde dinara).

Odbornici su na ovoj sednici pored ostalog dali saglasnost na predlog Rešenja JKSP Zaječar na novi cenovnik usluga trećim licima,  kao i na novi cenovnik neenergetskih usluga.

Gradsko veće se na ovoj sednici pozitivno izjanilo i o brojnim finasijskim izveštajima za prošlu, kao i plavovima poslovanja u ovoj godini ustanova i organizacija budžetskih korisnika.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts