петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Od sutra na snazi zabrana kretanja za starije od 65 godina

Od sutra na snazi zabrana kretanja za starije od 65 godina

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je Vlada Srbije na večerašnjoj sednici donela teške odluke čiji je cilj zaštita zdravlja građana, među kojima je odluka da se sutra od 10 časova zabrani izlazak na ulice građanima starijim od 65 godina u gradovima, kao i starijim od 70 godina u ruralnim i sredinama sa manje od 5.000 stanovnika.

Vučić je rekao da je druga mera veoma oštra i odnosi se na sve ostale građane, koji od sutra, u periodu od 20 časova uveče do 5 časova ujutru, neće smeti da budu na ulici.

Od ove zabrane izuzeti su oni koji su na radnom zadatku, kao i oni koji rade treću smenu, dodao je predsednik.

On je rekao da su ove nove, rigorozne mere, donete u cilju borbe protiv širenja virusa korona u našoj zemlji.

Predsednik je istakao da se Srbija suočava sa neverovatnim izazovima, kao i mnoge druge zemlje u Evropi, i objasnio da se mere donose u skladu sa tim, ali i zbog činjenice da nismo uspeli da obezbedimo punu disciplinu neophodnu da se smanji stepen ugroženosti i rizika za stanovništvo.

Doneli smo nepopularne odluke, ali će obe značiti zaštitu života ljudi, kao i to da mi jasno pokazujemo da nam je jedino stalo do toga da sačuvamo ljudske živote u zemlji, pravo na budućnost, naše roditelje, penzionere, rekao je Vučić.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts