петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
NOVE MERE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE NEGOTIN

NOVE MERE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE NEGOTIN

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin na 6. vanrednoj telefonskoj sednici doneo je naredbe o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji opštine Negotin:

  1. Radi suzbijanja i sprečavanja širenja zarazne bolesti Covid-19 i zaštite stanovništva od te bolesti, zabranjuje se kretanje na javnim mestima, odnosno van stanova, prostorija i objekata za stanovanje u stambenim zgradama i izvan domaćinstva (okućnica), i to:

a) licima sa navršenih 65 i više godina života – u naseljenim mestima preko 5000 stanovnika;

b) licima sa navršenih 70 i više godina života – u naseljenim mestima do 5000 stanovnika.

  1. Zabranjuje se svim licima izlazak van stanova, prostorija i objekata za stanovanje u stambenim zgradama i izvan domaćinstva (okućnica), u vremenu od 17 do 5 časova. Ova mera važi od danas.
  2. Zabranjuju se sva okupljanja i zadržavanje na otvorenom prostoru (gradski parkovi, sportska i dečija igrališta i druge javne površine).

Štab je naložio JКP „Badnjevo“ Negotin da „ Pijačni red “ na „Zelenoj pijaci“ i „Cvetnoj pijaci“ u Negotinu na otvorenom i zatvorenom prostoru, organizuje ponedeljkom, sredom i petkom, u vremenu od 7 do 15 časova.

JКP Badnjevo Negotin je u obavezi da radno vreme regulisano ovom Naredbom istakne na vidna mesta i da upozori potrošače i na poštovanje propisa koje nalaže vanredno stanje.

Nalaže se svim trgovinama na veliko i malo robom široke potrošnje, i ostalim trgovinskim prodavnicama-radnjama, (bele tehnike, buticima, farbare, gvožđare, prodavnica obuće, saloni nameštaja i dr.) i uslužnim delatnostima (frizerski saloni, saloni lepote i sl.) na teritoriji opštine Negotin, da svoju delatnost u svojim objektima obavljaju u vremenu od 7 do 15 časova.

Nove mere stupaju na snagu u ponedeljak 23.marta.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts