петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Na teritoriji Zaječarskog i Borskog okruga do 30. marta 11 osoba pozitivno na COVID – 19

Na teritoriji Zaječarskog i Borskog okruga do 30. marta 11 osoba pozitivno na COVID – 19

Na teritoriji Zaječarskog i Borskog okruga do 30. marta testirano je 20 osoba od kojih je 11 pozitivno na COVID – 19, zvanični su podaci Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru.  Na teritoriji Grada Zaječara od devet testiranih,  šest osoba je pozitivno na koronavirus.

U Boru su potvrđena prva dva slučaja zaraze COVID- 19 od testiranih pet, kako je rekao  na konferenciji za medije gradonačelnik Aleksandar Milikić ove dve zaražene osobe su izlovane. Oba slučaja su povezana, istakao je gradonačelnik i rekao da je jedna osoba upućena na dalje bolničko lečenje, dok je druga stavljena pod stalni nadzor. Preduzete su i sve potrebne mere, pa su pod stalni nadzor stavljene i sve osobe sa kojima su oboleli bili u kontaktu.

 Na osnovu podataka Zavoda za javno zdravnje „Timok „  u Zaječaru u Boljevcu su potvrđena dva slučaja zaraze virusom Korona, Obzirom da su zaraženi zaposleni u policijskoj stanici u Boljevcu, svi su pod merama samoizolacije, saopštio je opštinski štab za vanredne situacije. Mere samoizolacije su proširene i na porodice svih  lica zaraženih KOVID-om 19, minimum. U opštini Negotin je registrovan prvi slučaj pozitivan na korona virus. U Zavodu za javno zdravlje u Zaječaru testirani su uzorci četiri osobe sa teritorije opštine Negotin, koji su ispunjavali kriterijume definicije slučaja, od kojih je jedna osoba pozitivna na virus COVID 19.

U izjavi za medije, koju je tim povodom dao, Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i komandant Štaba za vanredne situacije opštine Negotin je istakao da je žena iz Smedovca, rođena 1949.godine, pozitivna na korona virus, hospitalizovana i da se oseća stabilno.

„ Žena iz Smedovca je nedavno primljena na Odeljenje pneumofiziologije ZC Negotin sa upalom pluća testirana je na korona virus. Rezultat je pozitivan. Izolovana je, njeno opšte stanje je dobro, nema temperaturu, nije na kiseoniku. Mere izolacije su primenjene na sve ljude koji su imali neposredan kontaktsa obolelom. U Zavodu za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru navode, kada je reč o Knjaževcu i Kladovu, opštine za koje su se ranije pojavili podaci o broju osoba pozitivnih na COVID – 19, da postoji mogućnost da se radi o osobama testiranim u drugim centrima, ali da im se lični dokumenti vode na ova dva mesta.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts