петак, 3 маја, 2024

20 godina sa vama
Na Kraljevici održano gradsko takmičenje u rukometu za učenike i učenice osnovnih škola

Na Kraljevici održano gradsko takmičenje u rukometu za učenike i učenice osnovnih škola

U hali sportova na Kraljevici održano je gradsko takmičenje u rukometu za učenike i učenice osnovnih škola. Na ovom takmičenju učestvovalo je sedam škola sa teritorije grada Zaječara.

Učenici OŠ Desanka Maksimović bili su najbolji na gradskom takmičenju u rukometu, oni su u finalu pobedile ekipu OŠ -Ljuba Nešić rezultatom 10-7. Dok su kod devojčica učenice OŠ Đura Jakšić pobedile ekipu OŠ Hajduk Veljko sa čak 8 bodova razlike, retzultat je na kraju finalne utakmice bio 14-6.

Na ovom takmičenju učestvovalo je sedam škola sa teritorije grada Zaječara, u muškoj konkurenciji OŠ Vuk Karadžić poraženje od  ekipe OŠ Ljuba Nesic rezultatom 6-9, dok je u drugoj polufinalnoj utakmici ekipa OŠ Desanka Maksimović pobedila  – OŠ Ljubica Radosavljević Nada  10-5. Kod učenica je bilo tri ekipa, u prvoj utakmici su se nadmetale OŠ Ljubica Radosavljević Nada i OŠ Hajduk Veljko, gde je ekipa OŠ Hajduk Veljko bila bolja pobedivši rezultatom10-3. Pobednika je u finalu čekala ekipa OŠ Đura Jakšić. Bez obzira na činjenicu da je ovog buta bilo manje ekipa nego ranije, značaj ovakvih takmičenja je izuzetno veliki, kako za razvoj školskog sporta tako i za fizički razvoj školske dece, kažu organizatori.

Takmičenje srednjoškolaca na programu je u sredu 4. marta u hali sportova na Kraljevici, a kako ističu u sportskom savezu grada Zaječara učestvovaće sve četiri gradske škole, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts