понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
Gradsko veće u Zaјеčaru usvojilo Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji Zaječara u 2020. godini

Gradsko veće u Zaјеčaru usvojilo Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji Zaječara u 2020. godini

U Zaječaru je održana 131. sednica gradskog veća sazvana po hitnom postupku.  Na dnevnom redu je pored ostalog bio i nacrt programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji grada Zaječara u 2020. godini.

Zakonom o podsticanju poljoprivrede i ruralnog razvoja utvrđuje se i 
odrđene lokalne samouprave, istim zakonom je predviđeno da se u lokalnom budžetu obezbede sredstva koja će biti korišćena u te namene. Grad zaječar je u budžetu za ovu godinu za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opredelio 19. miliona dinara. Kako je istakla Vesna Stanković članica gradskog veća zadužena za poljoprivredu, od tog iznosa 17 milona je planirano za mere ruralnog razvoja, odnosno sa tim novcem je planirano poboljšanje tehničke i tehnološke opremljenosti poljoprivrednih gazdinstava gazdinstava, to su mere koje se odnose na subvencije fizičkim licima.

„Takođe jedna od novina koja se prvi put pojavljuje ove godine tiče se upravljanja rizicima i odnosi se na regresiranja premija osiguranja“, navela je Stanković ističući značaj ove mere zbog sve češće pojave vremenskih nepogoda, grada, ekstremnih kiša, suša….

Većnici su na ovoj sednici razmatrali pored ostalog i nekoliko predloga Rešenja: o imenovanju likvidacionog upravnika Ustanove za sport“Zaječar“ u likvidaciji, zatim nacrt Rešenja o davanju saglasnosti naizmene programa poslovanja JKSP Zaječar za 2020. godinu, kao i predlog Rešenja o obrazovanju komisije za kategorizaciju ugostiteljskih objekata za smeštaj na teritoriji grada Zaječara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts