субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar, Kladovo: Policija je intervenisala nekoliko puta u poslednja 24 časa

Zaječar, Kladovo: Policija je intervenisala nekoliko puta u poslednja 24 časa

Zbog nepoštovanja mera koja je Vlada Srbije uvela u vanrednom stanju u Zaječaru su  pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su G. Đ. (1989) i S. Đ. (1987) iz Zaječara, kao i D.S. (1981) iz okoline ovog grada, oni se terete da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Njih troje se sumnjiče da, po povratku iz inostranstva, nisu poštovali mere o izolaciji u kućnim uslovima.

Policija je intervenisala i u Kladovu, po nalogu nadležnog tužilaštva, uhapšen je  G. T. (1983) iz Kladova zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Policija ga je zatekla kako se kreće ulicom u vreme trajanja policijskog časa. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu. Sudija za predhodni postupak odredio mu je meru kućnog pritvora.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda, podneta je I krivična prijava protiv pedesetčetvorogodišnjeg muškarca iz Kladova. On se sumnjiči da je na jednoj društvenoj mreži izneo netačne informacije da je voće i povrće koje se prodaje po marketima zaraženo korona virusom, što je izazvalo strah i paniku.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts