среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječarsko pozorište slavi rođendan (VIDEO)

Zaječarsko pozorište slavi rođendan (VIDEO)

Biti član ansambla zaječarskog pozorišta za glumicu Natašu Petrović predstavlja veliku čast. Ona je svoj dvadesetogodišnji radni vek provela u ovom teatru, a glumu je zavolela još kao mala devojčica koju je majka često vodila na predstave.

Zaječarski teatar formiran je 1946. godine kao Oblasno narodno pozorište, a komad „Žita cvetaju“ Jurija Mokreva bila je prva predstava koje je odigrana 2. februara 1947. godine, te se tog datuma obeležava Dan zaječarskog pozorišta. Za veoma kratko vreme, zaječarsko Pozorište izraslo je u uglednu i dobro organizovanu kulturnu ustanovu, koja je svoju delatnost u početku vršila na području Timočke krajine, a za više od 70 godina postojanja i uspešnog rada postalo je jedna od naznačajnijih institucija kulture na istoku Srbije.

Ovo pozorište godinama unazad se trudi da i najmlađima ponudi kvalitetne komade u kojima će uživati, a postoji želja da se u narednom periodu sadržaj prilagodi sredjoškolcima.

Od marta 2018. godine pozorište je sastavni deo Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru , čime se proširuje delatnost ove kulturne institucije. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts