четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Dvanaesti internacionalni festival vlaške muzike „Gergina“ 2020.godine biće  održan  20.i 21.aprila

Dvanaesti internacionalni festival vlaške muzike „Gergina“ 2020.godine biće održan 20.i 21.aprila

Dvanaesti internacionalni festival vlaške muzike „Gergina“ 2020.godine biće održan 20.i 21.aprila u Domu kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu. 12. festival organizatori posvećuju virtuozu, saksofonisti Živojinu – Živi Dinuloviću.

Prvo festivalsko veče je takmičarskog karaktera, dok je drugo veče festivala, revijalno, kada će nastupiti najbolji vokalni solisti i instrumentalisti vlaške muzike. Propozicije festivala nalažu da takmičari moraju nastupaju u kompletnoj vlaškoj nošnji kraja odakle dolaze. Potrebno je prijaviti isključivo izvorne vlaške pesme,vlaške melodije i vlaška kola. Vokalni solisti nastupaju sa jednom vlaškom pesmom a instrumentalisti sa melodijom ili kolom u trajanju od 4 minuta.

I ove godine biće dodeljene četiri nagrade:
1.najbolji vokalni solista
2.najbolji instrumentailista
3.najbolji takmičar festivala dobija plaketu „Božidar Janucić“.
4.najbolji takmičar van Srbije za negovanje vlaške izvorne muzike
Za pobednike festivala predviđene su i novčane nagrade.

Takmičare će ocenjivati stručni žiri u sastavu: Prof.dr Dimitrije Golemović, Marija Vitas etnomuzikolog,muzički urednik radio Beograd, Maja Stojanović prof.SMŠ „S.Mokranjac“Negotin. Takmičare će pratiti orkestar Bobana Pecića.

Prijave do 15.marta na tel 065 44 28 201 Dr Siniša Čelojević predsednik organizacionog odbora, i maestro Slobodan Pecić 061 1682211.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts